Zo maak je je klaar om mee te doen aan crossfit wedstrijden

Burpee’s, Lunges en WOD. Wie dit bekend in de oren klinkt weet waar we het over hebben: crossfit. De sport waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek gecombineerd worden in één trainingsprogramma is bij steeds meer mensen bekend en we kunnen dan ook rustig zeggen: crossfit wordt steeds populairder. En dat het beoefenen van deze sport steeds gewilder en professioneler wordt, heeft tot gevolg dat er een behoefte ontstaan is voor crossfit wedstrijden. Hoe kun je jezelf het beste voorbereiden zodat je als kampioen in je box kunt thuiskomen? 1. Zorg dat je de dag voor de wedstrijd je tas met equipement al klaar hebt staan zodat je niks vergeet. Dit houdt in dat je naast je kleding ook trainingsmateriaal meebrengt. Je kunt altijd beter je eigen spullen bij je hebben dan erachter komen dat er op locatie bijvoorbeeld niet genoeg jump ropes beschikbaar zijn. 2. Plan je voeding goed in. Dat betekent dat je al in de dagen voor de crossfit wedstrijden genoeg eet, en ook vooral op de dag zelf een grote maaltijd voor je eerste WOD inneemt. Sta dus op tijd op!. 3. Training is alles. Het lijkt een open boek, maar het beste uit jezelf halen vergt bloed, zweet en tranen. Een goede training heeft een mooie medaille tot resultaat! 4. Have fun! Het is uiteindelijk het belangrijkste dat je een leuke dag heb gehad.